Astăzi, o scrisoare… deschisă

Domnule Preşedinte, rândurile de faţă ce se vor o scrisoare deschisă sunt adresate dumneavoastră fără a şti cine sunteţi. Deocamdată ne aflăm la răscrucea celui de al doilea tur de scrutin. Oricum, cel care va fi ales merită aplauze şi susţinere. Una necondiţionată. Nu numai din partea poporului, ci şi a clasei politice. Opoziţia trebuie să gândească şi să acţioneze constructiv. Fără ranchiună, în folosul poporului, al patriei pe care o servesc. Puterea, la rândul ei, investită cu încrederea majorităţii electorilor trebuie să dea dovadă de echilibru în fapte şi declaraţii.

Observaţi, Domnule Preşedinte că am folosit în doar câteva propoziţii destul de des cuvinte cam ieşite din uz în ultima vreme, „popor” sau „patrie”. Sunt sigur că nu vă deranjează. Numai un patriot de necontestat poate fi conducătorul unui stat, al unui popor. Nici nu vreau să îndrăznesc să gândesc altfel, că s-ar putea să greşesc…

Un conducător adevarat, Domnule Preşedinte, trebuie să cunoască în amănunt nevoile poporului, să se confunde cu poporul şi nevoile lui!

Ne dorim un Preşedinte arbitru, lucid şi echidistatant.

Un Preşedinte care să pună interesul general înaintea clasei politice. În fine, cineva care să ceară sacrificii celor care şi le permit şi scuze celor sărăciţi de aberante sacrificii anterioare.

Pare prea mult, Domnule Preşedinte? Cu siguranţă că nu. Toate astea par floare la ureche vis-a-vis de promisiunile dumneavoastră electorale.

Aşadar, ne aşteaptă un „cincinal” împreună. Termen inventat de un alt fost Preşedinte, pe post de amânare, pe post de mincinoase speranţe. Ei bine, alte vremuri!

Ptiu, drace! Nu-i cazul nostru. Acum vorbim de secolulul XXI, de NATO, de UE, de ştiinţă şi tehnică, de holograme, de Halloween, păi nu?

Domnule Preşedinte, ştiu, departe de dumneavoastră orice umbră de neseriozitate sau poticneală. Neserios sunt eu, tributar stilului pamfletar în care mă exprim, unul care nu întotdeauna este agreat. Ştiu. Dumneavoastră, ca bun roman, îmi apreciaţi sinceritatea şi umorul. Vă mulţumesc mult.

VĂ DORESC UN MANDAT FĂRĂ BĂI DE MULŢIME SAU „BĂI ANIMALULE!” unul fără lacrimi la beţie sau „cartonaşe”, unul discret, dar eficace, UNUL ÎN SLUJBA CELOR PENTRU CARE V-AŢI ÎNHĂMAT. POPORUL ĂSTA NECĂJIT, SĂRAC, DAR CU SPIRITUL VIU, TREAZ, VESEL!

Bine ne-aţi găsit Domnule Preşedinte, bucuraţi-vă de noi!

Sperăm şi noi… de asemenea!

  1. aradean suta la suta 14 noiembrie, 2014, 1:01 pm

    Un presedinte care sa nu fie COMUNIST!
    Asta ne dorim!
    Nu-l dorim pe fiul lui Iliescu si nici pe cel care canta ode la curtea scriitorului puscarias Nastase!
    PSD=PCR
    ARADENII ADEVARATI STIU ASTA!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.