ATAC la ministrul Muncii! Deputatul Claudia Boghicevici: „Rovana Plumb minte cu sânge rece”

ATAC la ministrul Muncii! Deputatul Claudia Boghicevici: „Rovana Plumb minte cu sânge rece”

Claudia Boghicevici, deputat al PNL şi membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială, o acuză pe Rovana Plumb, ministru al Muncii, că minte cu sânge rece în fața opiniei publice atunci când își afirmă sprijinul pentru proiectul de creștere a numărului câinilor însoțitori pentru persoanele nevăzătoare, în condițiile în care acest program este prevăzut de Legea nr. 55/2014, adoptată de Parlament în 30 aprilie 2014 și publicată în Monitorul Oficial pe 5 mai 2014.

Legea nr. 55/2014 a fost inițiată de deputatul PNL Claudia Boghicevici și prevede includerea în lista programelor naționale finanțate de Ministerul Muncii și a celui de asistență vie pentru persoanele nevăzătoare.

„Nonșalanța cu care ministrul Rovana Plumb declara zilele trecute că susține implementarea acestui program după ce în bugetul pe 2015 a blocat premeditat finanțarea lui este strigătoare la cer și arată disprețul și aroganța cu care membrii acestui guvern tratează cetățenii. Doamna Plumb nu a avut nici măcar decența să amintească că acest program este prevăzut a fi finanțat datorită legii pe care am promovat-o anul trecut, sau că un astfel de proiect-pilot de succes este deja implementat la Arad, cu sprijinul Fundației Light Into Europe. În schimb, doamna Plumb minte cu sânge rece că programul de asistență vie se bucură și de sprijinul premierului Ponta, în condițiile în care aceiași reprezentanți ai Guvernului au respins la dezbaterile pe bugetul pe 2015 amendamentul prin care ceream alocarea unei sume de 270 mii lei necesare pentru pornirea în acest an a programului. Le-am cerut atunci premierului Ponta și ministrului Plumb să susțină acest amendament pentru a demonstra că legea nu este facultativă în România și că ne pasă de soarta semenilor noștri care prin această lege pot dobândi un grad sporit de independență și se pot deplasa mai ușor la locul de muncă, dar m-am lovit de un refuz politicianist demn de o cauză mai bună. Cu alte cuvinte, din cauza ministrului Plumb, acest program național, deși este prevăzut de lege, nu beneficiază de finanțare în bugetul pe 2015 al Ministerului Muncii. Din toate aceste motive, ministrul Plumb ar trebui să aibă decența să nu se mai laude cu o măsură pentru care nu are niciun merit și pe care, mai mult, a încercat cu toate mijloacele să o blocheze”, a declarat deputatul liberal Claudia Boghicevici.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.