ATENŢIE! Conturile bancare, ÎN PERICOL! Sistemul bancar, cel mai vizat de fraudele informatice

ATENŢIE! Conturile bancare, ÎN PERICOL! Sistemul bancar, cel mai vizat de fraudele informatice

Conturile noastre bancare sunt în pericol, sistemul bancar fiind cel mai vizat de fraudele informatice.

Specialiştii care monitorizează siguranţa electronică au numărat anul trecut 42 de milioane de incidente de securitate informatică. Cele mai multe atacuri au vizat instituţiile financiar-bancare şi instituţiile publice.

Anul trecut, România s-a confruntat cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică şi au fost afectate aproximativ 2 milioane de IP-uri. Cele mai multe au vizat sistemul financiar bancar, instituţiile publice şi, interesant, organizaţiile neguvernamentale. Cel care a dat statistica, consilierul premierului Sorin Encuţescu, susţine că nu este o glumă.

Un singur calculator controlat de un hacker nu reprezinta un mare pericol public. Daca insa acesta are la dispozitie 30 de mii de astfel de calculatoare le poate transforma intr-un server suficient de puternic cu care sa sparga orice sistem electronic bine securizat.

Seful Serviciilor de Telecomunicatii Speciale vine cu o solutie radicala pentru a proteja datele personale: „Eu, dacă aş avea o putere din asta perversă sau mi-aţi asigura un mandat de imunitate, primul lucru – aş distruge tot mediul electronic tuturor aleşilor noştri”, spune şeful STS, Marcel Opriş.

Serviciul Român de Informaţii va lansa la începutul anului viitor un program în valoare de 97 de milioane de euro cu ajutorul căruia să protejeze cel puţin instituţiile statului de atacurile cibernetice. Banii provin din fonduri europene nerambursabile. În plus, companiile care investesc în domeniul securităţii cibernetice ar putea beneficia de facilităţi fiscale.

Sursa: TVR

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.