ATENŢIE! Mai nou, cutiile pentru lapte şi sucuri trebuie aruncate în CONTAINERELE GALBENE pentru plastic şi metal!

ATENŢIE! Mai nou, cutiile pentru lapte şi sucuri trebuie aruncate în CONTAINERELE GALBENE pentru plastic şi metal!

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari din Arad printr-o acţiune de informare, mediatizare şi distribuire de materiale privitoare la implementarea acţiunilor de colectare separată a deşeurilor menajere – în mod special a ambalajelor pentru lapte şi sucuri, care vor trebui depuse în containerul galben, alături de materialele plastice şi metale.

Potrivit reprezentanţilor ULAL Arad, aceste cutii, deşi reprezinta carton în proportie de 70%, se reciclează mai uşor dacă sunt introduse în containerul galben.

„Se are în vedere conştientizarea cetăţenilor în vederea colectării separate a deşeurilor şi a valorificării acestora, în scopul reducerii impactului pe care aceste deşeuri îl au asupra mediului”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Implicarea ULAL în acest proiect urmăreşte şi îndeplinirea unui obiectiv stabilit odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, prin angajamentul privind valorificarea a 50% din cantitatea de deşeuri pe care o colectează.

Până în prezent, în ţara noastră, procentul de recuperare şi valorificare este de 5% din deşeurile menajere reciclabile, existând riscul promovării împotriva României a unei proceduri de infringement, precum şi aplicarea unor amenzi consistente.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.