ATENŢIE! DOTĂRI NOI pentru echipajele de poliţie de pe teren! DESPRE CE ESTE VORBA

ATENŢIE! DOTĂRI NOI pentru echipajele de poliţie de pe teren! DESPRE CE ESTE VORBA

Polițiștii români care desfășoară activități pe teren vor fi dotaţi astfel încât să-şi poată desfăşura mult mai eficient activitatea.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus implementarea unui pachet de dezvoltare instituțională care include inițierea unui proiect pilot de introducere a unor noi mijloace de comunicație rapidă tip tabletă pentru echipajele structurilor operative care acționează pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.

Proiectul va fi finanțat din bani europeni, respectiv din Fondul pentru Securitate Internă.

Cu sprijinul acestor dispozitive, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat și rapid la bazele de date și vor putea introduce în sistem informații direct de la fața locului.

Astfel, verificarea identității persoanelor va fi mult mai rapidă, existând posibilitatea inclusiv a vizualizării în timp real a datelor și imaginii celor verificați. Totodată, echipajele care intervin la urgențele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasării la fața locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate și eventualul trecut infracțional al acestora, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, crescând eficiența acțiunilor operative.

Proiectul pilot se va derula la nivelul Municipiului București și județelor Constanța și Brașov, urmând ca primele tablete să fie date în utilizarea structurilor de poliție până la sfârșitul acestui an.

Ulterior, se intenționează ca astfel de dispozitive să fie introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliției de Frontieră Române.

În cadrul proiectului pilot, în valoare de aproximativ 512.000 euro, se vor achiziționa de către Inspectoratul General al Poliției Române un număr de 665 de tablete și se va dezvolta sistemul de interconectare și comunicare securizată între acestea.

 

 

  1. Mai eficientă ar fi prezența permanentă în stradă a agenților rutieri,în punctele ,,calde,, unde aglomerația din trafic duce la dese încălcări ale Codului Rutier ca neîncadrarea corectă pe bandă,viraje făcute la întâmplare,încorect,forțarea trecerii pe culoarea galbenă sau chiar trecere pe culoare roșie etc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.