ATENŢIE! Şoferii de TIR sunt direcţionaţi şi către alte puncte de trecere a frontierei cu Ungaria

ATENŢIE! Şoferii de TIR sunt direcţionaţi şi către alte puncte de trecere a frontierei cu Ungaria

Poliţia de Frontieră a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei cu Ungaria, după reluarea traficului autocamioanelor în ţara vecină.

„Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate. Menţionăm că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română  tine legatura cu autoritatile ungare in vederea alocarii, in comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor de autocamioane să tranziteze şi prin alte puncte de frontieră decât Nădlac şi Borş, fiind deschise tranzitului de mărfuri P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Nădlac PTF Turnu P.T.F. Vărşand, P.T.F. Borş şi PTF Petea, astfel încât să preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De remarcat, că Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.