Atenție, vi se pot SINUCIDE COPIII! Jocul „Balena Albastră” pune pe jar tot Aradul

Atenție, vi se pot SINUCIDE COPIII! Jocul „Balena Albastră” pune pe jar tot Aradul

Jocul „Balena Albastră” atrage după sine consecințe deosebit de grave, atât psihice cât si fizice putând atrage chiar și sinuciderea celor care intră în joc. Grupul țintă este reprezentat de adolescenții vulnerabili, nesupravegheați de părinți, atrage atenția Fundația Pro Prietenia, într-un comunicat de presă.

„După ce tinerii intră în joc primesc un set de sarcini din partea unui «mentor» pe care aceștia trebuie să le îndeplinească și să dovedească împlinirea lor prin imagini foto de tip «selfie» sau prin înregistrări video. Sarcinile cuprind, printre altele, vizionări de filme de groază la ore matinale, ascultare de muzică tendențioasă, care îndeamnă la sinucidere, automutilare cu diferite obiecte care pot produce tăieturi/înțepături iar, în cele din urmă aceștia sunt îndemnați spre sinucidere”, se arată în comunicat.

Campania on line „Why be a king if you can’t wear your crown?”, lansată în data de 17 martie 2017 de fundația Pro Prietenia Arad are ca scop informarea publicului larg din Arad cu privire la riscurile asociate acestui joc. De asemenea, organizatorii și-au propus informarea părinților cu privire la indicatorii de victimizare precum și a tinerilor care sunt vizați de acest joc cu privire la consecințele deosebit de grave care pot decurge din acesta.

„Astfel, persoanele care sesizează modificări de comportament în rândul tinerilor sunt rugate să analizeze cu deosebită atenție posibilele surse și să se adreseze de îndată autorităților abilitate pentru a primi ajutor în gestionarea situației născute ca urmare a intrării în jocul sus menționat”, se mai arată în comunicat.

Pentru informații suplimentare Fundația Pro Prietenia Arad poate fi contactată telefonic la nr. 0257/210.606 sau prin e-mail la adresa contact@proprietenia.ro. Persoana de contact: Adina Schwartz – director departament „Justiție”.

Citește și:

BREAKING NEWS/ Noul JOC care a cauzat SUTE de SINUCIDERI în Europa a făcut PRIMA victimă în România: Avea doar 17 ani

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.