Au fost desemnați CAMPIONII EUROPENI ai bacșișurilor mici în străinătate!

Au fost desemnați CAMPIONII EUROPENI ai bacșișurilor mici în străinătate!

Practica acordării bacșișului ospătarului care te servește la restaurant diferă mult de la țară la țară, în funcție de posibilități, dar și de obiceiurile locale.

Există țări în care nimeni nu dă bacșiș, ba chiar unele în care a lăsa bacșiș echivalează cu o insultă adusă celui care te servește.

Francezii sunt de departe cei care lasă cele mai mici bacșișuri când vizitează țări străine, la polul opus, adică cei mai generoși, fiind americanii. Practica bacșișului este profund ancorată în cultura din SUA, unde este o regulă nescrisă să se lase un 15-20% în plus la nota de plată.

În majoritatea țărilor asiatice, însă, precum Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Tailanda sau Vietnam, nimeni nu lasă bacșiș. În Japonia dacă lași bani în plus, gestul tău este considerat o insultă. Excepție fac orașele mari din China, unde un bacșiș mic este acceptat, ba chiar binevenit.

Potrivit unui studiu realizat de compania britanică de asigurări Direct Line, pe baza datelor obținute din baruri și restaurante din locuri foarte frecventate de turiști precum Barcelona, Las Vegas, Paris, Sao Paulo și insula spaniolă Ibiza, francezii nu sunt singurii care lasă bacșiș sume mici de bani, podiumul zgârceniei fiind completat, în ordine, de englezi și italieni.

Foto: independent.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.