Au început lucrările de reparaţii la drumul care leagă Ineul de Schitul Tămand (FOTO)

Au început lucrările de reparaţii la drumul care leagă Ineul de Schitul Tămand (FOTO)

Drumul care leagă Ineul de Schitul Tămand a intrat în reparaţii, mulţumită repartizării sumelor defalcate din TVA către administrațiile locale, informează pr. Ciprian Tripa.

„Lucrările de reparație de la drumul comunal Ineu – Schitul Tămand în lungime de aproximativ 4 kilometri se derulează sub supravegherea administrației locale din Ineu, în frunte cu domnul primar Călin Abrudan, care a beneficiat de 130.000 de RON pentru această lucrare, care constă în lucrări de pietruire, balastare și consolidare a drumului. Pe o primă porţiune, de peste 1 kilometru, a fost turnat și asfalt. De aceste lucrări vor beneficia atât cele 10 persoane care viețuiesc acolo, cât și zecile de credincioși care duminicile și de sărbători participă la programul liturgic de la Schit, precum și turiștii sau pelerinii care îi trec ocazional pragul. Şi, nu în ultimul rând, proprietarii terenurilor din zonă. Lucrările de reparație se estimează a se derula pe durata a două săptămâni, în cazul în care condițiile meteorologice vor fi favorabile. Viețuitorii Schitului mulțumesc tuturor celor implicați în această activitate, atât de la nivel județean cât și local, pentru această lucrare atât de necesară pentru accesul la lăcaşul de cult, nădăjduind ca în viitor să se aștearnă și un strat de asfalt pe porțiunea rămasă neasfaltată”, a declarat pr. Ciprian Tripa.

De remarcat, că Schitul Tămand, înființat în anul 2009, este singurul așezământ monahal din Protopoiatul Ineu. Pe lângă activitatea duhovnicească specifică, Schitul Tămad derulează și activități cu caracter social, filantropic. „Aici începe să se deruleze activitatea unui centru de îngrijire a persoanelor vîrsnice cu caracter permanent iar în perioadele de vară se organizează tabere pentru copiii din centrele de plasament din județul Arad”, a menţionat pr. Ciprian Tripa.

  1. Asteptam sa se finalizeze lucrarile la drum, ca sa putem ajunge mai usor si mai des la lacasul Domnului .

    Raspunde
  2. Dar spre Moneasa cand incep lucrarile la drum?Sau asteptam sa se distruga in totalitate.

    Raspunde
  3. Asa dupa 20 de ani sa faci un drum e lucru mare cand erau batani nu ati facut nimica

    Raspunde
  4. Numai de furat sunteti buni

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.