Opt persoane au fost trimise în judecată de procurorii arădeni. Au „ţepuit” statul cu peste un million de lei!

Opt persoane au fost trimise în judecată de procurorii arădeni. Au „ţepuit” statul cu peste un million de lei!

Opt persoane au fost trimise în judecată de procurorii arădeni, fiind suspectate că ar fi prejudiciat bugetul statului cu peste un milion de lei. Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie-iulie 2014, Ionel T., în calitate de administrator de fapt al mai multor societăţi comerciale ai căror reprezentaţi legali erau interpuşi ai săi, a folosit aceste societăţi pentru emiterea de facturi corespunzătoare unor operaţiuni fictive, beneficiarii acestora fiind Ioan V., Dorin Dumitru M., Daniel V., Gheorghe M., Cornel D., Ovidiu Lucian C. şi Cornel N., în calitate de administratori ai unor firme din Arad sau din alte judeţe ale ţării.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat se ridică la peste 1.100.000 de lei, din care 1.056.673 lei reprezintă taxa pe valoare adăugată iar 73.269 lei impozit pe profit.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Ionel T. pentru infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală iar a celorlalte persoane pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.