Avea doar 17 ani și A MURIT din cauza unui MEDICAMENT BANAL!

Avea doar 17 ani și A MURIT din cauza unui MEDICAMENT BANAL!

O banală durere de stomac a făcut ca o puștoaică de 17 ani să-și piardă viața, după ce a luat mai multe pastile, sperând că-i vor alina durerea.

Georgia Littlewood, din Huddersfield (West Yorkshire), a ajuns de urgenţă la spital după ce a înghiţit accidental de trei ori doza recomandată de paracetamol. Fata se plânsese de dureri de stomac, motiv pentru care își luase o zi liberă de la salonul de coafură unde lucra.

Medicii cred acum că supradoza de paracetamol i-a afectat în mod brutal ficatul. Analizele au scos la iveală faptul că tânăra avea în sânge 65 de micrograme de substanţă, nivelul obişnuit fiind de doar 20 mcg.

„Se pare că Georgia nu cunoştea efectul toxic al supradozei de paracetamol administrate pe o perioadă relativ scurtă de timp. Nu cred că a fost o intenţie, ci rezultatul unui accident. Este important că opinia publică să fie informată cu privire la riscuri”, a declarat asistentul medicului legist.

Familia fetei este revoltată șireclamă faptul că paracetamolul se poate cumpăra cu mare uşurinţă, chiar şi din supermarketuri.

Medicii spun că doza de 8 tablete în 24 de ore, nu trebuie depăşită, fiind obligatoriu un interval minim de 4 ore între prize.

Foto: mirror.co.uk

  1. cu stomacul nu e de joaca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.