Avem DOVADA! Primăria poartă responsabilitatea pentru PUNEREA în PERICOL a sănătăţii arădenilor

Avem DOVADA! Primăria poartă responsabilitatea pentru PUNEREA în PERICOL a sănătăţii arădenilor

Ignoranţa autorităţilor continuă să facă victime. Iar victimele suntem noi, arădenii expuşi la demolarea neconformă a garajelor acoperite cu plăci de azbociment.

Aşa cum NewsAr a arătat, documentat, ruperea acestor plăci, sfărâmarea lor eliberează în aer microparticule care, odată inhalate, produc cancer pulmonar, cancer la căile respiratorii superioare, la esofag, rinichi și chiar la sistemul biliar.

Având în vedere că demolarea acestor deşeuri periculoase s-a făcut fără o minimă respectare a normelor în domeniu, putem spune că am asistat la un adevărat atentat la sănătatea arădenilor. Pentru că la praful rezultat din distrugerea acelor plăci nu au fost expuşi numai cei care au demolat garajele, ci şi populaţia din jur. Vorbim de mii de oameni, care nu au ştiut ce li se întâmplă. Arădeni care stăteau gură-cască şi se uitau cum sunt sfărâmate respectivele plăci sau îşi plimbau copiii printre dărâmăturile rezultate. Câţi dintre ei se vor trezi, mai devreme sau mai târziu, cu probleme de sănătate este greu de spus.

Pentru că toată lumea se fereşte de subiect, care poate deveni inclusiv unul de natură penală, am dorit să aflăm cine poartă responsabilitatea în acest caz. Şi, aşa cum bănuiam, responsabilitatea revinde administraţiei publice locale. Că este aşa o spune, fără tăgadă, Garda de Mediu, în documentul de mai jos, din care redăm şi un scurt paragraf:

Citiţi toată nota de constatare a Gărzii Naţionale de Mediu:
Nota de constatare a Garzii Nationale de Mediu 30.07.2018

Ce va urma? Greu de spus. Dar lucrurile nu pot fi lăsate aşa, pe principiul că azi-mâine nu păţim nimic iar poimâine oricum ne ducem cu toţii la Pomenirea sau Eternitatea. Întâmplător sau nu, Aradul e o oricum fruntaş la cancerele căilor respiratorii. O fi aşa (şi) din cauza precedentelor demolări de garaje? Probabil. Dar nu vom afla cu siguranţă asta decât atunci când cineva (autoritate de sănătate publică, de mediu, Parchet etc.) chiar va lua în serios acest subiect. Nişte anchete, cercetări serioase ar conduce, cu siguranţă, la nişte concluzii ce acum pot fi doar intuite.

Citeşte şi:

CRIMĂ cu premeditare, la Arad! Asta înseamnă DEMOLAREA NECONFORMĂ a GARAJELOR acoperite cu plăci de AZBEST

  1. tiganii care au stricat garajele au venit cu tot cu pirande si prunci. inseamna ca mor toti

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.