AVERTISMENT! Al Qaeda plănuieşte SĂ ARUNCE ÎN AER cinci avioane în preajma Crăciunului

AVERTISMENT! Al Qaeda plănuieşte SĂ ARUNCE ÎN AER cinci avioane în preajma Crăciunului

Militanţii grupării teroriste al Qaeda intenţionează să comită un atac „spectaculos” în preajma Crăciunului, probabil cu ajutorul unui fabricant de bombe din gruparea Khorasan.

Publicația britanică Sunday Express, citând surse anonime, inclusiv un „insider bine plasat în sistemul de securitate”, sugerează că oficialii europeni se pregătesc să-şi sporească securitatea la aeroporturi pentru a preveni un atac terorist „aproape inevitabil”.

Atacul ar urma să fie comis de celule din Marea Britanie şi alte ţări europene. O sursă din securitatea aeroportuară a precizat pentru publicația sus-amintită: „Ni s-a spus că cinci avioane sunt vizate într-un atac spectaculos înainte de Crăciun”.

Este posibil ca în mai multe zboruri europene să fie interzis accesul cu dispozitive electronice şi bagaje de mână. Ţintele vizate de terorişti ar fi principalele oraşe europene.

Felul în care a fost descoperit planul terorist nu este cunoscut cu exactitate: unii susțin că serviciile americane de informaţii sunt cele care au furnizat primele informații, alții că autorităţile londoneze au aflat mai întâi de aceste atacuri.

Grupul Khorasan ameninţă de ceva timp SUA şi ţările occidentale cu atacuri teroriste comise cu arme special create pentru a eluda securitatea în aeroporturi, inclusiv explozibili care nu declanşează detectoarele.

Foto: npr.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.