AVERTISMENT DUR din partea Parlamentului European: Europa TREBUIE să se pregătească pentru un ATAC CHIMIC al Statului Islamic!

AVERTISMENT DUR din partea Parlamentului European: Europa TREBUIE să se pregătească pentru un ATAC CHIMIC al Statului Islamic!

Parlamentul European (PE) avertizează statele membre ale Uniunii Europene să se pregătească pentru un eventual atac chimic ce urmează a fi comis de gruparea Statul Islamic.

Guvernele europene şi instituţiile UE trebuie să fie în alertă şi trebuie să ia în considerare nevoia de a aborda public posibilitatea unui atac terorist ce foloseşte materiale chimice, biologice, radiologice sau chiar nucleare”, se arată într-un raport al PE.

Raportul, intitulat „ISIL/Da’esh şi armele teroriste neconvenţionale”, o are ca autoare pe Beatrix Immenkamp şi arată faptul că ne aflăm în fața unui „risc special ca teroriştii să folosească gas sarin, ricin sau antrax” pe teritoriul european.

Potrivit raportului PE, peste 150 de cazuri de trafic de substanţe toxice sunt raportate în fiecare an. Raportul mai arată că substanţele CBRN (chimice, biologice, radioactive sau nucleare) au mai fost transportate – fără a putea fi detectate – peste graniţele Europei.

Raportul nu detaliază cazuri recente, însă, aminteşte că poloniul folosit la asasinarea spionului KGB Alexandr Litvinenko a fost introdus ilegal în UE.

Potrivit aceluiași raport, Statul Islamic are acces la „buncărele din fostul program irakian de arme chimice”, unde s-ar fi aflat inclusiv gaz mustar.

Statul Islamic a folosit deja arme chimice în câteva ocazii în Siria, unde organizaţia Medici Fără Frontiere a raportat că doctorii săi au tratat în august pacienţi care prezentau simptome de expunere la agenţi chimici.

Oficiali din cadrul serviciilor de informații irakiene au declarat pentru Associated Press că Statul Islamic a organizat o unitate de cerecetare a armelor chimice, cu scopul creării unor arme toxice mai periculoase şi mai avansate.

Foto: hungarytoday.hu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.