AVERTISMENT DUR: Multă lume consumă RONDELE DE OREZ, însă, puțini știu că acestea conțin o SUBSTANȚĂ CANCERIGENĂ

AVERTISMENT DUR: Multă lume consumă RONDELE DE OREZ, însă, puțini știu că acestea conțin o SUBSTANȚĂ CANCERIGENĂ

Rondelele de orez expandat sunt considerate o alternativă sănătoasă la pâine, fiind – în opinia unora – gustarea ideală pentru orice moment al zilei.

Agenţia Naţională pentru Siguranţă Alimentelor din Suedia vine, însă, cu un avertisment dur la adresa celor care consumă acest produs alimentar.

Potrivit unui studiu realizat recent, rondelele de orez şi gustările dulci pe bază de orez expandat ar conţine o cantitate îngrijorătoare de substanţe cancerigene.

Cercetătorii de la Agenţia Naţională pentru Siguranţă Alimentelor din Suedia au examinat 102 produse pe bază de orez disponibile pe piaţă. În multe dintre acestea, medicii au descoperit un nivel ridicat de arsenic, informează HealthyFoodTeam.com.

Cea mai mare cantitate de arsenic s-a descoperit în rondele, care nu ar trebui să facă parte din alimentația celor mici sub nicio formă.

Emma Halldin Ankarberg, toxicolog în cadrul agenției suedeze susține că pentru adulţi această gustare consumată cu moderaţie nu periclitează starea de sănătate, dar în cazul copiilor sub 6 ani ar trebui interzisă.

Arsenicul apare în mod natural în sol şi este absorbit de plante. Consumată în cantităţi mari, substanţă este cancerigenă şi duce la dezvoltarea unor tumori la nivelul pielii, plămânilor, vezicii, precum şi a ficatului şi rinichilor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.