AVERTISMENT MAE pentru ROMÂNII care se află în Belgia

AVERTISMENT MAE pentru ROMÂNII care se află în Belgia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că autorităţile locale au decis instaurarea nivelului de alertă gradul 4, ca urmare a evenimentelor de tip terorist care au avut loc astăzi în aeroportul internaţional Zaventem – Bruxelles.

Acesta a fost închis pentru toate decolările şi aterizările programate, iar parte din cursele aflate deja în aer au fost redirecţionate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM – cursa RO 371 (Bucureşti – Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 09:20 (ora locală) pe Zaventem, informează realitatea.net.

La o ora după exploziile de la aeroport, a mai avut loc o deflagrație la metrou, într-o stație care se află în apropierea instituțiilor europene. Potrivit presei belgiene, bilanțul este de zece morți și mai multe persoane rănite.

Toate liniile de tren, metrou şi transport în comun, de suprafaţă şi subteran, sunt suspendate, iar circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliţie şi a mijloacelor specifice de intervenţie pe linia protecţiei civile.

Orașul este împânzit de poliție și de armată, iar populația este sfătuită să rămână în casă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.