AVERTISMENT/ Vremea SE RĂCEŞTE accentuat! PROGNOZA pentru WEEKEND

AVERTISMENT/ Vremea SE RĂCEŞTE accentuat! PROGNOZA pentru WEEKEND

Vremea se răceşte, începând de astăzi, devenind chiar mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, cu maxime cuprinse între 10 şi 16 grade.

Totuşi, în sud şi în sud-est, temperaturile se vor situa peste normalul momentului, maximele urcând până la 25 – 26 de grade Celsius, în zonele de câmpie.

Va ploua în Banat, Transilvania, la deal şi la munte, dar şi izolat în restul teritoriului. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, îndeosebi la înãlţimi mai mari de 1700 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Sâmbătă

În sud şi sud-est vremea se va răci accentuat, iar în restul teritoriului temperaturile vor avea valori apropiate de cele de azi. Vor fi maxime mai mici decât cele normale, cuprinse între 8 și 16 grade, puţin mai ridicate pe litoral.

La munte, la înălțimi de peste 1500 de metri, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe culmile inalte se va depune strat consistent de zăpadă.

În restul ţării, cerul va fi variabil și izolat va ploua slab.

Duminică

În sudul, estul și parțial în centrul țării, înnorările vor persista și va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile, izolat. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Local, vântul va mai avea intensificări în sud-vestul, sudul şi estul teritoriului și la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime, în creştere ușoara în regiunile vestice și sudice, se vor încadra între 9 și 19 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.