Avertizare meteo de PLOI TORENȚIALE şi VIJELII

Avertizare meteo de PLOI TORENȚIALE şi VIJELII

Meteorologii au emis, luni, o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru intervalul 16 iunie ora 12.00 – 17 iunie ora 23.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând din după-amiaza zilei de marţi şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

meteo

Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. În restul teritoriului fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse.

Pentru ziua de luni este în vigoare o avertizare de caniculă, vizate fiind cu precădere zonele de câmpie, respectiv Câmpia Română, Podişul Moldovei şi Dobrogea. Potrivit ANM, se vor înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.