Aveţi Windows pe calculatorul personal? Dezinstalaţi de urgenţă QuickTime

Aveţi Windows pe calculatorul personal? Dezinstalaţi de urgenţă QuickTime

O echipă de experţi în securitate informatică a departamentului american al securităţii interne (CERT) a transmis un mesaj public în care sfătuieşte utilizatorii sistemelor de operare Windows să dezinstaleze aplicatia QuickTime de pe calculatoarele personale pentru a elimina posibilitatea de a fi atacat informatic prin intermediul acestui program, scrie AFP.

Cei de la CERT au publicat anunţul în urma unui articol al societăţii de securitate informatică Trend Micro care indica faptul că Apple, care a dezvoltat programul QuickTime de rulare a fişierelor în format audio şi video, nu mai asigură actualizările de securitate ale softului pentru Windows iar programul prezinta doua vulnerabilităţi care pot fi exploatate de hackeri.

„Exploatarea vulnerabilităţilor programului QuickTime pentru Windows poate permite desfăşurarea unor atacuri informatice prin care să fie preluat controlul de la distanţă al sistemelor informatice afectate”, indică alerta emisă de expertii de la CERT. „Singura posibilitate de reducere a riscurilor este dezinstalarea programului QuickTime, versiunea pentru Windows”, potrivit aceluiasi anunţ, care mai specifică faptul ca alerta nu se aplică versiunii QuickTime ce funcţioneaza pe calculatoarele sau dispozitivele mobile ale Apple.

Cei de la societatea Trend Micro nu au cunoştinţă pâna la acest moment de vreun atac informatic care ar fi valorificat vulnerabilitatea softului QuickTime, însă recomandă deopotrivă, pe site-ul lor de internet, că cea mai buna modalitate de apărare este „dezinstalarea versiunii QuickTime pentru Windows cât mai repede posibil”. Contactaţi de AFP, ce de la Apple nu au comentat pe marginea acestei chestiuni.

Sursa: Ziare.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.