Avioanele din viitor vor funcționa FĂRĂ OPRIRE și NU VOR AVEA NEVOIE de combustibil

Avioanele din viitor vor funcționa FĂRĂ OPRIRE și NU VOR AVEA NEVOIE de combustibil

Doi specialişti dedicaţi inovaţiei din aeronautică sunt hotărâţi să schimbe aparatele de zbor ale viitorului. Bertrand Piccard şi Andre Borschberg doresc să lanseze un nou model de avion, care poate funcţiona doar cu ajutorul energiei solare, neavând nevoie de un alt combustibil.

Cei doi specialiști sunt atât de pasionați de ceea ce fac încât au petrecut 12 ani pentru a concepe un avion cu adevărat extraordinar, pe care vor să-l inaugureze într-un zbor în jurul planetei.

Avionul Solar Impulse 2 a fost construit cu scopul de a stabili recordul pentru cel mai lung zbor al unei aeronave cu un pilot. Planul celor doi este ca aparatul să zboare fără întrerupere timp de 120 de ore, adică cinci zile şi cinci nopţi la rând.

Făcut din fibră de carbon, Solar Impulse 2 este o variantă evoluată a unui prototip care a doborât mai multe recorduri în ultimii ani. În 2010, modelul precedent a stabilit recordul pentru cel mai lung zbor pe timpul nopţii. Acesta a funcţionat doar cu energia acumulată de la Soare, atunci, zborul durând 26 de ore.

Anvergura aripilor noului avion este de 72 de metri, mai mare decât a unui Boeing 747, greutatea lui este de doar 2.300 kg, echivalentă cu cea a unei maşini de familie, iar aripile sale sunt acoperite cu 17.000 de celule fotovoltaice, care alimentează două motoare electrice cu energie regenerabilă.

Bateriile speciale cu litiu-ion îi permit aparatului de zbor să zboare fără probleme inclusiv pe timpul nopţii.

„Acesta este avionul cu cea mai mare eficienţă energetică din toate timpurile”, se mândreşte unul dintre specialiști.

Foto: 20min.ch

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.