UPDATE/ BREAKING NEWS: AVION cu zeci de persoane la bord, DETURNAT în zbor: S-a întâmplat în urmă cu puțin timp!

UPDATE/ BREAKING NEWS: AVION cu zeci de persoane la bord, DETURNAT în zbor: S-a întâmplat în urmă cu puțin timp!

Un avion cu zeci de pasageri la bord a fost deturnat, marți dimineață, la scurt timp după decolarea din Alexandria spre Cairo. Din primele informații, pasagerul care ar fi deturnat aparatul de zbor are o curea cu explozibil.

Avionul aparținând companiei EgyptAir a fost deturnat în Cipru, potrivit BBC. Aeronava a aterizat în urmă cu puțin timp pe aeroportul din Larnaka (Cipru), unde autoritățile urmează să poarte negocieri cu cei aflați la bord.

Un oficial al aeroportului din Larnaca a declarat că la bord s-ar afla 55 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Autoritățile au reușit să ia legătura cu persoana care a deturnat avionul. Aceasta a cerut ca poliția și vehiculele de securitate să se retragă din jurul aeronavei. Bărbatul este dispus să le permită femeilor și copiilor să coboare din avion.

Avionul decolase din Alexandria, Egipt, în jurul orei 8.00, cu 81 de pasageri la bord.

Aeronava se afla la aproximativ 100 de kilometri de Cipru, când pilotul a cerut să aterizeze de urgență pe aeroportul din Larnaka, menționând că este vorba despre o deturnare.

Potrivit postului național de radio din Egipt, la bord se află un bărbat înarmat. Alte surse susțin că la bord s-ar afla o bombă.

Deocamdată, cei care au deturnat avionul nu au formulat nicio cerere și nu este clar dacă au legătură cu vreo grupare teroristă.

Update:

În urma negocierilor purtate cu atacatorul, 5 cetăţeni străini şi 7 membri ai echipajului au rămas ostatici, restul persoanelor fiind lăsate să plece din avionul deturnat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.