BREAKING NEWS/ Omenirea, în pragul celui de AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL! Rusia a ATACAT trupele antrenate şi finanţate de CIA

Regimul Bashar al-Assad, din Siria, alături de militari iranieni şi ruşi au lansat o ofensivă puternică împotriva rebelilor sirieni antrenați și finanțați de CIA pentru a lupta împotriva ISIS.

Astfel, sute de militari iranieni au sosit în Siria, în ultimele zece zile, pentru a se alătura armatei siriene şi militanţilor Hezbollah într-o ofensivă terestră majoră antiinsurgentă şi antiteroristă, susţinută aerian de Rusia, afirmă surse libaneze citate de site-ul agenţiei Reuters.

Aviaţia militară rusă a atacat poziţii insurgente, spre nemulţumirea Statelor Unite şi a altor ţări occidentale care oferă susţinere opoziţiei siriene.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (ISIS).

Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

De remarcat, că senatorul american John McCain a declarat, joi, că bombardamentele rusești lansate, de miercuri, în Siria, au vizat rebeli antrenați și finanțați de CIA pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează Reuters și AFP.

„Pot confirma cu siguranță că aceste lovituri aeriene au vizat Armata Siriană de Eliberare sau grupări care au fost înarmate și antrenate de CIA”, a declarat joi John McCain, pentru CNN.

CIA a desfășurat, sub acoperire, un program de pregătire pentru grupuri de rebeli sirieni, considerate moderate de statele occidentale care au sprijinit revolta împotriva lui Bashar al-Assad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.