Caba, despre Falcă: „A sărăcit municipiul, a distrus orașul, a mințit cetățenii și încalcă sistematic Constituția”

Caba, despre Falcă: „A sărăcit municipiul, a distrus orașul, a mințit cetățenii și încalcă sistematic Constituția”

Samuel Caba, candidatul PMP pentru Primăria Aradului, critică aspru starea sistemului arădean de sănătate și propune regenerarea acestuia, precum și o clinică modernă de oncologie.

„Actualul primar le promite arădenilor schimbarea pentru Arad, punându-se tot el chezaș. El, cel care de 12 ani încoace a sărăcit municipiul, a distrus orașul, a mințit cetățenii și încalcă sistematic Constituția României. Iată de ce: Aradul este în continuare pe primul loc la incidența cancerului, a bolilor cardiovasculare și a diabetului. Din 2011, de când presa a tras un puternic semnal de alarmă referitor la situația sănătății populației din Arad, nu s-a făcut absolut nimic pentru ameliorarea situației. Numai în 2013 au murit în Arad peste 2000 de persoane din aceste cauze! De atunci, în afara unor schimburi de clădiri între secții, nu s-a facut nici măcar documentația pentru o analiză serioasă a situației; nu mai spunem de proiecte și studii de fezabilitate. De atunci, în fiecare an, spitalele s-au deteriorat tot mai mult, iar numărul bolnavilor și deceselor a crescut îngrijorător din cauza lipsei de aparatură, de medici, de medicamente. Arădenii nu merită un astfel de tratament. Și nu merită să fie mințiți. Noi, arădenii, merităm adevărul. Merităm să fim respectați”, a afirmat Samuel Caba, într-un comunicat de presă.

„Până la urmă ce ne dorim? Un nivel bun de viață și sănătate, că-i mai bună decît toate – cum zice românul, adică drepturi esențiale, garantate în Constituția Romaniei:
1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice. (articolul 34)
A nu fi corect informat de către autoritățile publice înseamnă încălcarea Constituției. A muri cu zile e și mai grav, cel mai grav. Nu e doar încălcarea textului fundamental al statului nostru, e și încălcarea textelor sacre, a textelor fundamentale ale omenirii, a fundamentelor noastre morale, de creștini, de europeni”, a declarat Caba.

„Slaba dotare a spitalelor, starea jalnică a clădirilor, absența unor secții medicale și a unor specialiști, lipsa unui număr suficient de cadre medicale instruite și profesioniste, criza de medicamente, lipsa unor campanii de prevenție, de screening și educație sanitară – toate aceste lucruri sunt atacuri la viața noastră și la drepturile noastre naturale, consfințite în Constituția României. De cel puțin 5 ani, nouă, arădenilor, ne sunt încălcate drepturi elementare, constituționale”, a atras atenţia Samuel Caba.

Acesta a exemplificat:

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege.” (articolul 47 din Constituția României)

„Este adevărat, nu scrie nimic în Constituție despre calitatea actului medical sau a infrastructurii medicale. Dar cred că, și dacă nu ar fi de la sine înțeles, noi, arădenii, merităm dreptul la calitate! Grație poziției mele de pastor, am avut deseori ocazia să mă întâlnesc cu mariile tragedii provocate în viața personală a oamenilor de proasta coordonare și administrare a vieții obștești. Am văzut oameni murind cu zile, am văzut familii sărăcind, familii disperate, am văzut cum se pierd copii buni și talentați în lipsa șanselor și a oportunităților care ar trebui să definească un pol de dezvoltare, un oraș modern în evoluție. Dacă voi fi ales, sănătatea arădenilor, sănătatea Aradului, va fi prioritatea mea absolută înca din prima zi. Regenerarea sistemului medical din Arad pentru cetățenii de toate vârstele și pentru toate afecțiunile, precum și elaborarea unui mix de politci publice referitoare la sănătate, mediu, educație și sport sunt punctele cheie ale programului meu pentru schimbarea în bine a Aradului, pentru revenirea la normalitate, la demnitatea și mândria noastră, cuminte, ardelenească.
Pde această linie, tot din prima zi, mă voi dedica și unui proiect pe care îl consider absolut vital, un proiect care poate garanta, daca nu viața, cel puțin dreptul nostru, al arădenilor, la viață: construirea unei clinici moderne de oncologie, performantă prin dotarea cu tehnologie de ultimă oră, dar și cu specialiști de foarte bună calitate, a căror selecție să fie făcută la vedere, tot de către specialiști din domeniu, dincolo de orice suspiciune și malversațiune, o clinică suplimentată cu centre de support, care să fie administrată pentru a oferi cele mai bune condiții și servicii bolnavilor și familiilor lor, fie direct, fie în parteneriat cu cele mai bune clinici de același profil din țară și străinătate”
, a precizat Caba.

În final, acesta a adăugat: „Mă angajez oricum, indiferent care ar fi poziția mea publică, pentru ca acest proiect să prindă viață și să devină o prioritate pe agenda oricărui edil, a oricărui reprezentant al comunității noastre. Aradul merită o reprezentare mai bună, Aradul merită o soartă mai bună. Aradul merită schimbarea!”

  1. Felicitari d-ule Caba……Scapatine de impostorul si parvenitul acesta …..Succes , victorie!!!!!!!!

    Raspunde
  2. schimbam un impostor cu altul?

    Raspunde
  3. Aveti perfecta dreptate, va sustin!

    Raspunde
  4. Și tu dl-le Caba vei face tot ce nu a făcut Falca în 12 ani nu????

    Raspunde
  5. Nu fiti rautaciosi…Haideti sa facem o schimbare…..Trebuie sa apuna epoca Falca!!!!!Incepem schimbarea?????

    Raspunde
  6. Te sustinem SAMI CABA succes……Aradenii sant cu tine……

    Raspunde
  7. Vrem schimbare la ARAD pana la capat…..Aradul a fost condus in ultimii 12 ani de oameni dubiosi fara sa tina cont de dorintele oamenilor…..

    Raspunde
  8. … Iubiți-vă unii pe alții … Bătăliile se câștiga cu dragoste fără de aproapele nu aruncând cu noroi. Dacă dl. Falca a fost primar 12 in Arad înseamnă ca asta a meritat Aradul poate vine altul mai bun sau mai rau. Ceea ce meriți aia si Primești. Dar eu cred ca mai întâi de toate trebuie pus Dumnezeu si apoi dacă va voi EL vom face si vom drege. Cei care promit mult totdeauna vor face putin. Eu zic pentru Arădeni „DOAMNE AJUTA. DAMNE DA IZBÂNDA”

    Raspunde
  9. ce pacalici esti tu , Vlasiu, Neamu si Remetean

    Raspunde
  10. Atâta timp cât sunteți încă plătit din banii primăriei nu avem Cum sa avem încredere în dvs de Caba ! Dați va demisia!

    Raspunde
  11. sa ia de la parlamentarii care stau si dorm saii deaaa afara din parlament nu este nevoe de atatia Hoti Ceausescu conducea singur romania si era plina Romania de fabrici si uzine toti aveau de lucru , pe noii neau scos hotii din tara , na ramas decat mizerie nici aici nu ne lasa acum??

    Raspunde
  12. JOS PNL[PDL] .Felicitari Samuel!

    Raspunde
  13. Ma Caba , iepuroiul lui Falca care esti ! tu reprezinti ipocrizia in politica locala , pana alaltaieri il tuca-i in dos pe buzatul de primar , acuma esti impotriva lui ? pentru aradeni e clar , cine voteaza cu tine , de fapt , voteaza cu Falcao !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.