Câinele SUN, noul coleg al jandarmilor arădeni: Un AJUTOR DE BAZĂ în misiuni

Câinele SUN, noul coleg al jandarmilor arădeni: Un AJUTOR DE BAZĂ în misiuni

Jandarmii arădeni au, începând din luna aprilie, un nou coleg. Și nu unul oarecare, ci un ajutor de bază în misiunile pe care le vor întreprinde. Este vorba despre SUN, un câine din rasa ciobănesc german, în vârstă de 5 luni, care se pregătește asiduu pentru a lua parte la misiuni.

Patrupedul a fost adus de la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, iar – în prezent – se află în dresaj pregătitor. Zilnic este dus la antrenamente pentru a asimila deprinderi de căutare, de aportare a obiectelor și de socializare cu grupuri de persoane.

După ce va împlini vârsta de un an, câinele de serviciu, împreună cu jandarmul care îl are în responsabilitate, va fi evaluat și, în funcție de progresele înregistrate în perioada de predresaj, va fi admis la cursurile de dresaj și specializare, pe un anumit domeniu de activitate, în raport cu abilitățile sale, dar și cu necesitățile instituției.

Pregătirea câinilor de serviciu, ca și cea a militarilor, se face în mod continuu. De-a lungul carierei, ei trec prin stagii de pregătire și verificări periodice coordonate de specialiști, iar examenele pe care le susțin reprezintă praguri importante și necesare, pentru a putea duce la îndeplinire, cu succes, misiunile la care participă de-a lungul carierei lor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.