Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad – mediator în procesul de atragere a investitorilor chinezi

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad – mediator în procesul de atragere a investitorilor chinezi

O delegație de investitori din Republica Chineză a vizitat județul Arad ca urmare a invitației înaintată de Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Arad, cu ocazia participării acestuia la expoziția „Carnavalul României în Suzhou”.

„Apreciez promptitudinea cu care au răspuns invitației mele. Membrii delegației au solicitat întâlniri cu agenți economici prezenți la târgul Vicii și Delicii care a avut loc în acest weekend la Expo Arad, pentru că, încă din 2015, China a devenit a doua piață de export pentru vinurile românești. A fost o vizită de bun augur care va aduce multe beneficii economiei arădene întrucât interesul tuturor a fost vizibil atât pentru produsele arădene, cât și pentru diferite obiective turistice ale județului pe care doresc să le promoveze în cadrul agențiilor de turism din China. Au fost impresionați de ce au văzut la Arad, astfel încât am stabilit coordonatele pentru o viitoare vizită”, a declarat Gheorghe Seculici.

Delegația oamenilor de afaceri din China a avut, pe parcursul a trei zile, întâlniri cu agenți economici, a efectuat vizite la diferite obiective din Podgoria Aradului, analizând procesele tehnologice.

„Concurenţa între ţări, regiuni, județe pentru atragerea investiţiilor străine este foarte puternică. Toate județele din România încearcă să aducă investitori străini, să le ofere anumite facilităţi, pentru a-i atrage. În această concurenţă, cred că Aradul are multe atuuri pentru a fi cu un pas în fața celorlalte județe, dar pentru acest lucru este nevoie de o colaborare puternică la nivel instituțional, pentru ca pârghiile de care dispunem să facă un tot unitar. Exemplul vizitei delegației Chineze, atât la CCIA cât și la Consiliul Județean Arad este unul care trebuie multiplicat, este de părere președintele CCIA.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad este, în ultimii ani, un promotor și mediator în procesul continuu de atragere a investițiilor, al investitorilor străini înspre județul Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.