Semnale de ALARMĂ pentru locuitorii din Ghioroc, în urma Campaniei „Ghioceii prevenției cardiace”: Diabetul și bolile cardiace îi pândesc la tot pasul!

Semnale de ALARMĂ pentru locuitorii din Ghioroc, în urma Campaniei „Ghioceii prevenției cardiace”: Diabetul și bolile cardiace îi pândesc la tot pasul!

Aproximativ 550 de persoane, reprezentând 20,9% din populaţia de peste 30 de ani, din localităţile Ghioroc, Miniş şi Cuvin au fost testate în perioada 17 noiembrie – 5 decembrie 2014, în cadrul campaniei „Ghioceii prevenţiei cardiace”.

Proiectul a fost organizat de Consiliul Judeţean Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, împreună cu membrii Comisiei Consultative din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică şi Patronatul Medicilor de Familie Arad și s-a bucurat de un real succes, rezultatele înregistrate atestând necesitatea realizării unor astfel de proiecte dedicate sănătăţii comunităţii.

Campania i-a vizat pe locuitorii comunei Ghioroc, în contextul în care aproximativ 50% dintre aceștia au risc crescut de diabet, 74% sunt supraponderali şi 72% au hipertensiune arterială. Totodată, 41% dintre arădenii din Ghioroc nu au efectuat niciodată analize pentru boli de inimă.

„Mă bucură faptul că acest proiect a reprezentat o reuşită, prin efortul comun al tuturor celor implicaţi. Totuşi, este îngrijorătoare rata mare de afecţiuni, conform raportului rezultat în urma proiectului. Consiliul Judeţean Arad s-a implicat în îmbunătăţirea continuă a sistemului medical arădean, în toate domeniile de specialitate, dar de asemenea cetăţenii trebuie să înţeleagă că prevenţia în domeniul medical este esenţială, descoperirea bolilor în stare incipientă însemnând tratarea acestora într-un stadiu care nu este atât de grav”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care a promis că, în prima jumătate a anului, acest gen de campanii de analiză a stării de sănătate a populației vor continua, astfel încât în a doua jumătate a anului având o bază clară să înceapă un program de prevenire a bolilor cardiovasculare, pe raza judeţului Arad.

Campania face parte din strategia Consiliului Judeţean Arad de modernizare a actului medical, prin investiţii în dotări spitaliceşti şi în resurse umane.

Foto: wikiihealth.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.