Campanie DE CONTROL pentru angajatorii și lucrătorii din domeniul CONSTRUCȚIILOR

Campanie DE CONTROL pentru angajatorii și lucrătorii din domeniul CONSTRUCȚIILOR

Se va desfășura, la nivel naţional, „campania de combatere a riscurilor de căderi de la înălţime şi surpări de maluri pe şantierele fixe şi mobile”. Aceasta va avea loc în perioada martie – aprilie 2016.

Obiectivele campaniei sunt: creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional; încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaţilor şi angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor; promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică precum și identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, informează Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.

Prima etapă de derulare a campaniei constă în informarea persoanelor din judeţ cu activitate în domeniul construcţiilor privind modul de derulare a campaniei şi tematica abordată.

Motivarea campaniei constă în faptul că, activităţile din domeniul construcţiilor, datorită complexităţii şi tehnologiilor specifice, sunt, la nivel european, activităţi în care riscul de accidentare pentru lucrătorii este de două ori mai mare, iar riscul de deces este chiar de trei ori mai mare.

Grupul ţintă îl constituie angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor – privind utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii.

La nivelul ITM Arad, această acţiune va fi atât pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă cât şi pe cea a relaţiilor de muncă în vederea identificării cazurilor de muncă fără forme legale.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.