Campanie de informare a populaţiei privind importanţa sănătăţii orale

Campanie de informare a populaţiei privind importanţa sănătăţii orale

Direcţia de Sănătate Publică a județului Arad în coloborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, medicii stomatologi și medicii de familie desfășoară în perioada 20 martie – 20 aprilie 2017 o campanie de informare a populaţiei privind importanţa sănătăţii orale, factorii de risc, posibilităţile de prevenire a problemelor de sănătate orală și tehnicile corecte de periaj dentar, informează Constantin Cătană, directorul executiv al DSP Arad.

Acţiunile vizează publicul larg, de la copii la vârstnici şi au drept scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind necesitatea adoptării comportamentelor corecte referitoare la sănătatea orală, la orice vârstă. Activităţile campaniei sunt: afişarea de postere, distribuirea de pliante, discuţii interactive, lecţii teoretice şi demonstraţii practice la clasele de elevi cu tematică specifică, de către specialişti.

Unitățile de învățământ unde se vor desfășura activitățile cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale sunt:

– Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad,

– Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad,

– Colegiul Național  „Vasile  Goldiș” Arad,

– Colegiul Economic Arad,

– Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica,

– Școala Gimnazială „Ștefan Cicio Pop” Arad,

– Școala Gimnazială Țipar,

– Școala Gimnaziala „I. Moldovan ”Arad,

– Grădinița PP nr.11 Arad.

De remarcat, că în municipiul Arad funcționează șase cabinete medicale școlare de stomatologie care asigură asistență medicală de specialitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.