Campanie pentru respingerea suprataxei la carburanţi

Campanie pentru respingerea suprataxei la carburanţi

PNL a demarat o campanie de respingere a suprataxei la carburanţi, urmând să anunţe prin scrisori electoratul asupra modului în care votează parlamentarii. Anunţul a fost făcut, vineri, la Arad de vicepreşedintele partidului Ludovic Orban. Acesta a afirmat că ordonanța privind acciza la carburanți va intra în dezbaterea Parlamentului iar liberalii vor duce o amplă campanie pentru respingerea suprataxei la carburanţi.
„Încercăm să facem o campanie foarte serioasă. Am avertizat toți parlamentarii că îi vom informa pe cetățenii pe care-i reprezintă asupra modului în care votează. Vom trimite scrisori electoratului privind votul dat de parlamentari”, a precizat Orban.
Vicepreşedintele PNL a mai adăugat că acciza de 7 eurocenți a fost instituită prin ordonanță de urgență şi va fi dezbătută în Parlament, unde poate fi aprobată sau respinsă. „Instituirea accizei ar afecta nu doar proprietarii de autoturisme şi firmele de transport, ci toată populaţia căci va atrage după sine majorarea preţurilor. Respingerea accizei ar putea da un semnal pozitiv în economie și un semnal politic actualului guvern, care pare pregătit în orice moment să mai bage mâna în buzunarul cetățeanului”, a mai afirmat Ludovic Orban.
Majorarea accizei pentru carburanți, de 7 eurocenți pe litru, a intrat în vigoare la 1 aprilie, având ca efect creșterea cu 0,41 lei/litru a prețului la benzina cu plumb și fără plumb, motorină și petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.