Care este planta ta vindecătoare în funcţie de zodie

Care este planta ta vindecătoare în funcţie de zodie

Toate plantele medicinale au un rol important în sănătate. Haideţi să vedem ce plantă vă este folositoare în anumite afecţiuni în funcţie de zodie.

 

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Planta vindecătoare caracteristică berbecilor este păducelul, care are rol în liniştirea inimii, reglarea pulsului ridicat şi calmarea, în cazul stărilor de nervozitate. Pe lângă utilizarea păducelului, ar fi bine să ai o alimentaţie bogată în potasiu, ce se poate găsi în: conopidă, spanac, ceapă, castraveţi, cartofi, mere, măsline.


Taur (20 aprilie – 20 mai)

În general, taurii preferă menta, pentru că aceasta are rol în reglarea funcţiilor intestinale, a durerilor menstruale şi vindecarea afecţiunilor respiratorii. Întrucât taurii au obiceiul de a mânca foarte mult, trebuie să includă în propria lor alimentaţie, o serie de legume şi fructe, cum ar fi: cereale, anghinare, sparanghel, fasole, mere, pere, struguri, fructe de pădure. Ceaiul de mentă, pe lângă faptul că e delicios, este foarte bun şi în cazul problemelor digestive.


Gemeni (21 mai – 21 iunie)

Planta specifică gemenilor este şovâful (numit popular, busuioc de pădure), care face parte din categoria ierburilor aromatice. Aceasta are rol în bronhodilataţie, calmarea tusei, tratarea reumatismului şi artrozelor. Pe lângă această plantă, nativii zodiei Gemeni ar trebui să includă în alimentaţia lor o serie de mâncăruri, pe bază de mazăre, prăjituri cu nuci, fasole cu bob lat, etc. Sunt  indicate şi ceaiurile de anason şi chimen.

 

Citeste articolul complet pe diete-sanatoase.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.