Care sunt CELE MAI SCUMPE ORAȘE ale lumii. Locul unde un kg de pâine COSTĂ peste 12 dolari

Care sunt CELE MAI SCUMPE ORAȘE ale lumii. Locul unde un kg de pâine COSTĂ peste 12 dolari

Anul 2015 a adus o serie de schimbări în mai toate țările lumii, iar acest lucru este dovedit de Topul celor mai scumpe orașe.

Întocmit de specialiştii de la Economist Intelligence Unit, Topul arată că există state în care un kilogram de pâine costă 12 dolari, iar o sticlă de vin puțin peste 25 de dolari. Acestea sunt prețurile în orașe mari, precum: Hong Kong, Paris sau Singapore.

Potrivit Business Insider, pe locul 9 se află Seul (Coreea de Sud), orașul în care hainele și utilitățile s-au scumpit extrem de mult în 2015. În ceea ce priveşte mâncarea, aici un kilogram de pâine costă, în medie, 12,44 de dolari, urmat de Copenhaga (Danemarca), unde costul vieţii încă e ridicat în raport cu salariile.

Pe locul 7 este New York-ul, SUA. Aprecierea dolarului şi creşterea inflaţiei au păstrat centrul urban american destul de sus în top. Aici, un kilogram de pâine costă, în medie, 8,28 de dolari.

Londra, Marea Britanie se află pe locul 6. Centrul financiar al ţării care vrea să iasă din Uniunea Europeană s-a confruntat anul trecut cu o creştere a inflaţiei, dar şi cu scumpirea locuinţelor. Preţul unei proprietăţi depăşeşte 500.000 de lire, în condițiile în care salariul mediu ajunge doar până la 30.000 de lire.

Pe locul 5 se află Parisul (Franţa), singurul oraş din zona euro care se află în vârful clasamentului. În timp ce majoritatea lucrurilor sunt scumpe, singurele pe care le poţi cumpăra la preţuri cât de cât rezonabile sunt ţigările şi alcoolul.

Geneva, Elveţia se află pe locul 4. Aici totul este extrem de scump, inclusiv activităţile de relaxare şi cele de distracţie, iar acest lucru reflectă imaginea de destinaţie turistică exclusivistă creată în jurul său de-a lungul anilor.

Oraşul Hong Kong a urcat şapte locuri în clasament, în contextul creşterii accelerate a preţurilor locuinţelor şi a inflaţiei, aflându-se pe locul 3, urmat de Zurich, Elveţia. Francul a intrat într-o spirală de când banca centrală a renunţat să mai ţină în frâu cursul, însă populaţia câştigă în continuare destul de bine.

De departe cel mai scump oraș din lume este Singapore, pentru al III-lea an consecutiv. Singurele lucruri care pot fi achiziţionate aici la preţuri decente sunt alimentele.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.