CARNE INFESTATĂ cu o BACTERIE MORTALĂ, retrasă de la comercializare dintr-un cunoscut lanț de magazine

CARNE INFESTATĂ cu o BACTERIE MORTALĂ, retrasă de la comercializare dintr-un cunoscut lanț de magazine

Mai multe loturi cu jambon de pe rafturile unui cunoscut lanț de hipermarketuri au fost retrase de pe piață, după ce în urma unui control microbiologic a fost depistată bacteria listeria, care poate fi mortală.

Jambonul comercializat sub marcă proprie de către Auchan a fost retras de pe raioane. Cantități considerabile aua jusn, însă, deja la populație.

Din acest motiv, Auchan le cere persoanelor care mai au produse din lotul respectiv să nu le consume, să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul de unde le-au cumpărat, unde vor primi plata ramburs.

Anunțul a fost făcut chiar de oficialii Auchan din Franța, pe site-ul de prezentare.

Listioza este o bacterie extrem de periculoasă pentru orgnismul uman. În unele cazuri, persoanele infestate nu au niciun fel de simptom. În altele, însă, acestea sunt asemănătoare simptomelor unei răceli: febră, frisoane, dureri de cap sau de spate.

În cazuri foarte rare, infecţia poate ataca direct sistemul nervos central, iar persoana afectată poate avea dureri severe de cap, gât înţepenit, stări de confuzie, ameţeli sau chiar convulsii.

Persoanele care au consumat produsul menţionat şi prezintă astfel de simptome sunt rugate să meargă la medicul de familie şi să anunţe.

Femeile însărcinate trebuie să fie deosebit de atente la aceste simptome, precum şi persoanele cu imunitate scăzută şi persoanele în vârstă, subliniază Auchan.

Perioada de incubaţie în cazul listeriozei poate dura până la opt săptămâni.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.