Lucrezi la stat? Iată cu cât îţi va CREŞTE SALARIUL

Lucrezi la stat? Iată cu cât îţi va CREŞTE SALARIUL

Salariile de bază ar putea creşte cu până la 42% în următorii 4 ani, potrivit noii legi unice a salarizării, elaborată de Guvernul Cioloş.

Salariul minim ar creşte cu cel mult 100 de lei în următorii 4 ani, până la 1.350 de lei.

Raportul dintre cel mai mic salariu de bază şi cel maxim în sistemul de stat va fi de 1 la 15. Astfel, nici un angajat la stat nu va câştiga mai puţin de 1.350 de lei/lună iar salariul maxim va fi de 20.250 de lei şi îi va reveni preşedintelui României.

Cel mai bine vor fi plătiţi demnitarii, care vor avea un câştig mediu (salariu de bază şi alte venituri) de aproximativ 12.000 de lei. Urmează bugetarii cu funcţii specifice, cu circa 10.000 de lei, şi diplomaţii, cu 9.300 de lei.

În Justiţie, câştigul mediu va ajunge la 8.000 de lei iar funcţionarii publici din administraţia centrală şi cadrele universitare vor câştiga, în medie, aproape 5.000 de lei. Cele mai mici câştiguri medii vor fi în domeniul asistenţei sociale – 2.132 de lei.

De remarcat, că noua lege unică a salarizării mai prevede că vor fi îngheţate, până în 2020, indemnizaţiile de şedinţă ale consilierilor locali şi judeţeni, precum şi majorarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.