Cazul Luncşoara, o BOMBĂ cu ceas! E în atenţia mai multor ministere şi a Camerei Deputaţilor!

Cazul Luncşoara, o BOMBĂ cu ceas! E în atenţia mai multor ministere şi a Camerei Deputaţilor!

Cazul Luncşoara, unde conducerea composesoratului „face şi desface” în total dezacord cu membrii composesori care o doresc schimbată, a ajuns în atenţia Guvernului şi a Camerei Deputaţilor.

Astfel, reprezentanţii membrilor composesori care reclamă de ani buni presupusele abuzuri ale conducerii composesoratului au fost audiaţi de ministrul Doina Pană, la Ministerul Apelor şi Pădurilor, dar şi de Comisia pentru Drepturile Omului Etică şi Abuzuri a Camerei Deputaţilor. Aceşti au adresat şi o petiţie ministerului, de unde se aşteaptă un răspuns pertinent în cel mai scurt timp.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei Noua Dreaptă, care i-au sprijinit pe membrii coposesori în lupta împotriva abuzurilor puse pe seama conducerii composesoratului – care şi-a pierdut orice fel de legitimitate în faţa oamenilor pe care, chipurile, îi reprezintă – situaţia de la Luncşoara va fi dezbătură în comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi „rezolvată legal, cinstit şi corect”.

De remarcat, că delegaţia care s-a deplasat la Bucureşti pentru a susţine cauza oamenilor din zonă în faţa autorităţilor a reprezentat 80 de membri composesori ce au semnat petiţii adresate tuturor ministerelor care ar putea face dreptate în acest caz.

Petiţiile au primit un termen rezonabil de rezolvare a revendicărilor, în cauză urmând să-şi intre în atribuţii şi organele abilitate (Poliţie, Parchet şi, posibil, chiar DNA!).

Acuzele în Cazul Luncşoara sunt dintre cele mai grave: conducerea composesoratului care şi-a încheiat mandatul în urmă cu trei ani nu se dă dusă din fruntea asociaţiei, profitând de prevederile arbitrare ale unui statut „cusut cu aţă albă”. În tot acest timp, au curs acuzaţii la adresa conducerii composesoratului, vizând o suprafaţă de peste 650 de hectare de pe care s-a exploatat masiv, lucru de pe urma căruia au profitat doar membrii conducerii „şi acoliţii lor politici”. Alte acuze vizează 20 de hectare de păşune care nu apare în nici un titlu de proprietate şi o suprafaţă de 400 de hectare de păşune alpină pe care preşedintele Asociaţiei Composesoratului Luncşoara ar dori să o înregistreze într-o asociaţie a proprietarilor de păduri cu sediul în oraşul Sebiş.

Cazul Luncşoara este unul care, alături de un alt caz celebru – Nadăş – pune judeţul Arad pe harta exploatărilor barbare a pădurilor din România.

  1. intrebati de curiozitate cine exploateaza padurile si vedeti ce lagaturi sunt cu conducerea PD Arad. o sa aflati raspunsul care va limpezi lucrurile. sau le va tulbura mai tare

    Raspunde
  2. Asta-i tara,fostii nomenclaturisti/securisti,gen feies/cornel gavrila-presed.composesorat-inca stau la butoane iar unii au fost alesi/realesi de prostime-vezi feies!!?? Astia sunt in pdl,imbuibati si excroci notorii,protejati in jud.de politie/parchet. Alo,DNA central,desteptarea,va veti ului de ce jafuri descoperiti!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.