Cazul POLIŢISTULUI PEDOFIL dezvăluie PUTREZICIUNEA din sistem. CUM ar trebui să fie EVALUAŢI PSIHOLOGIC poliţiştii, magistraţii, parlamentarii…

Cazul POLIŢISTULUI PEDOFIL dezvăluie PUTREZICIUNEA din sistem. CUM ar trebui să fie EVALUAŢI PSIHOLOGIC poliţiştii, magistraţii, parlamentarii…

Cazul poliţiştului pedofil, prins după ce imaginile cu acestea au circulat pe mii de canale media din întreaga ţară, readuce în discuţie evaluarea psihologică a unor categorii profesionale.

Ramona Pencea, președintele Patronatului Psihologilor cu Drept de Liberă Practică din Zona de Vest, este de părere că aceasta ar trebui să fie făcută de surse externe, independente, nu în cadrul instituţiilor.

„Abuzatorii sexuali, care au preferință pentru copii, sunt periculoși, au comportamente parșive, agresive sau seducătoare, aceștia folosesc forța psihologică asupra victimei!”, atrage atenţia Ramona Pencea, într-o postare pe Facebook.

Aceasta pune degetul pe rană: „Ştiți care e problema? Testarea psihologică nu conține evaluarea clinică (psihologul clinician știe!), nu se realizează un interviu clinic complex, ci o evaluare psiho-aptitudinală! Nu orice psiholog poate evalua un psihopat, psihologul clinician, da!”

Președintele Patronatului Psihologilor cu Drept de Liberă Practică din Zona de Vest susţine că o evaluare psihologică complexă ar trebui realizată din 6 în 6 luni: „La cât timp ar fi necesară o evaluare psihologică complexă? La 6 luni! Şi de oricâte ori sunt indicii ale unui comportament anormal. Consider că o evaluare psihologică complexă a angajaților IPJ/Magistratură/Parlament etc. ar trebui realizată de psihologi independenți, respectiv servicii psihologice externalizate pentru a se asigura imparțialitatea și independența psihologului!”

În final, aceasta atrage atenţia: „Un abuzator NEPRINS/NEPEDEPSIT nu se oprește din abuzuri, va abuza inclusiv copiii partenerilor! Dacă nu existau dovezi filmate, acesta nu ar fi recunoscut! Victimele vor dezvolta tulburări și au nevoie imperioasă de psihoterapie!”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.