CAZUL REVOLTĂTOR al unui bărbat DISPĂRUT din spital și GĂSIT MORT, o lună mai târziu, pe marginea drumului

CAZUL REVOLTĂTOR al unui bărbat DISPĂRUT din spital și GĂSIT MORT, o lună mai târziu, pe marginea drumului

Ironie macabră pentru un bărbat de 55 de ani. Omul fusese internat în spital pentru o afecțiune pulmonară. A plecat, însă, fără ca personalul medical să-i observe lipsa.

A fost găsit câteva zile mai târziu, zăcând fără suflare pe marginea unui drum dintr-o localitate vecină. Nimeni nu știe cum a ajuns acolo, dat fiind faptul că locul unde bărbatul a fost găsit mort se află la 9 km de spitalul unde fusese internat.

Bărbatul era bolnav de schizofrenie și fusese adus de familie la spitalul din Bârlad pe 6 iunie. Nu este clar când a dispărut, dar angajații spitalului susțin că au anunțat poliția pe data de 29 iulie. Poliţiștii, însă, spun că nu au primit nicio sesizare în acest sens.

Printr-o ironie a sorţii, a fost adus la morga aceluiaşi spital din care dispăruse. Trupul bărbatului a stat la morga spitalului din Bârlad timp de aproape o lună, fără ca cineva să-și dea seama că este unul și același cu pacientul dispărut. Nici poliţiştii nu au reuşit să-l identifice. În cele din urmă a fost înmormântat de primăria comunei în care a fost găsit mort.

„Cum spitalul Bârlad nu dispunea de spațiu suficient, se impunea înhumarea respectivei persoane. Decedând pe raza satului Griviţa, a căzut în responsabilitatea comunei, a instituţiei Primăriei, să se ocupe”, a declarat Alina Munteanu, primarul comunei vasluiene Grivița.

Adevărul a ieşit la iveală abia după ce bărbatul a fost înmormântat de autorități ca persoană neidentificată. Atunci, polițiștii au publicat poza bărbatului, iar acesta a fost recunoscut de familia sa.

Conducerea spitalului din Bârlad a demarat o anchetă în acest caz.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.