CCR le strică SĂRBĂTORILE angajaților din sănătate și educație. „NEMA SALARII” (VIDEO)

CCR le strică SĂRBĂTORILE angajaților din sănătate și educație. „NEMA SALARII” (VIDEO)

Premierul Dacian Cioloş anunțase, în urmă cu o lună, că Guvernul va contesta la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie.

Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.
Curtea Constituţională a României a amânat astăzi pentru 14 decembrie discutarea celor două sesizări depuse de PNL şi de Guvern referitoare la legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor.

„S-a amânat pe 14 decembrie pentru aprofundarea studierii dosarelor. S-au depus rapoartele abia ieri (marţi n.r.) şi n-am avut timp noi, judecătorii, să le vedem şi e nevoie de o aprofundare care să ducă la o soluţie corectă”, a declarat, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, potrivit unor surse din presă.
Dorneanu a precizat că dosarul se va conexa, cel mai probabil, cu cel privind legea referitoare la eliminarea a 102 taxe.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%, conform aceloraşi surse.

https://www.youtube.com/watch?v=Fsfg3IX8RNw

Sursa: Youtube, Bursa, Digi24

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.