Ce înseamnă o carieră de succes? O întrebare la care încearcă să răspundă iniţiatorii proiectului „Meseria e cea mai bună carieră”

Ce înseamnă o carieră de succes? O întrebare la care încearcă să răspundă iniţiatorii proiectului „Meseria e cea mai bună carieră”

Le-au vorbit tinerilor şi le-au împărtăşit din experienţa proprie. Este vorba despre Ioan Marin Crişan, sudor, fondatorul Şcolii de Sudură, de Marin Popescu, chef, şi de Alexandra Gîdinceanu, designer.

Cei trei invitaţi ai proiectului „Meseria e cea mai bună carieră”, derulat de Asociaţia Grupul pentru Management şi Mediere Culturală şi finanţat de Centrul Cultural Municipal Arad, s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic de Transporturi Henri Coandă şi ai Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad.

Pe lângă experienţa personală, cei trei invitaţi au dat informaţii despre ce trebuie să faci ca să îmbrăţişezi o anumită carieră, au vorbit cu sinceritate despre provocările fiecărei meserii în parte, dar şi despre satisfacţiile pe care ţi le poate aduce o ocupaţie sau alta. Totodată cei prezenţi au încercat să obţină răspunsul la întrebarea „Ce înseamnă o carieră de succes?” şi să stabilească dacă succesul este legat de mai mulţi bani sau mai multă satisfacţie profesională sau poate de îmbinarea celor două.

„Pe toţi tinerii i-aş sfătui să fie capabili să-şi câştige pâinea. Orice meserie dacă ştii s-o faci bine ai independenţă, poţi să-ţi ţii familia şi te simţi tare. Şi dacă te-apuci de o meserie trebuie s-o iubeşti, pentru că în orice meserie sunt şi greutăţi, dar trebuie depăşite.”  (Ioan Marin Crişan)

„Bucătăria e pentru mine o pasiune de mic copil. La mine în casă se gătea tot timpul. Bunica ne gătea mereu. Probabil că pasiunea pentru gătit mi-a fost insuflată de bunica.” (Marin Popescu)

„Ce-ar trebui să facă tinerii aflaţi la început de drum? Nu ar trebui să facă nimic. I-aş sfătui să aibă curaj şi încredere în ei.” (Alexandra Gîdinceanu)

Proiectul „Meseria e cea mai bună carieră” îşi propune să promoveze un stil de viaţă orientat către succes şi să ajute tinerii să ajungă la informaţiile de care au nevoie ca să poată îmbrăţişa o carieră pe placul lor. De asemenea, iniţiatorii proiectului îşi doresc să ajute la înlăturarea prejudecăţilor legate de unele ocupaţii şi la obţinerea de informaţii referitoare la nivelul salarial, calificările necesare şi locul de unde acestea pot fi dobândite.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.