Ce le pregătește Guvernul persoanelor cu handicap? Ce se va întâmpla cu pensiile şi indemnizaţia acestei categorii sociale?

Ce le pregătește Guvernul persoanelor cu handicap?  Ce se va întâmpla cu pensiile şi indemnizaţia acestei categorii sociale?

Indemnizaţia pentru persoanele cu handicap ar putea fi majorată cu 30%, potrivit unui anunț făcut, miercuri, de ministrul Muncii, Rovana Plumb.

În perioada următoare se va stabili cu Ministerul Finanţelor Publice de când va putea fi făcută această majorare.

„Am pregătit, am făcut calculul, astfel încât să majorăm indemnizaţia pentru persoanele cu handicap cu 30%. Urmează să discutăm cu Ministerul Finanţelor să vedem dacă putem să majorăm indemnizaţia din acest an”, a explicat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai precizat că se analizează şi majorarea pensiilor mici, sociale, de 350 de lei, care din 2015 ar putea creşte la 400 de lei.

„Pensiile mici sunt în continuare în analiză. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla din 2015. Este vorba despre pensiile sociale, de 350 de lei şi nu numai. Probabil le vom duce undeva la 400 de lei”, a adăugat Rovana Plumb.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.