Ce nu fac autoritățile, face, DIN NOU, o tânără din Arad! Despre ce este vorba și cum poți participa și TU

Ce nu fac autoritățile, face, DIN NOU, o tânără din Arad! Despre ce este vorba și cum poți participa și TU

Una din cele mai grave probleme ale orașului nostru despre care se discută deja de multă vreme este cea a salubrizării. Pe lângă problemele și amânările ce țin de contractul încheiat între municipalitate și o firmă de salubrizare și munții de gunoaie care s-au adunat în tot Aradul, ne mai confruntăm și cu lipsa de educație a multor cetățeni care aruncă pet-uri sau alte resturi pe unde apucă.

Ajunge să faci o plimbare jos lângă Malul Mureșului sau la pădurea Ceala ca să te convingi că nesimțirea nu are limite, unii oameni aruncând fără nici o remușcare ambalaje, sticle de suc, doze de bere etc.

În urmă cu doi ani, Luiza Mîrnea, o tânără din Arad, a reușit să mobilizeze câteva zeci de persoane care au făcut împreună curățenie pe Malul Mureșului, la final strângând peste două tone de deșeuri.

Anul acesta a organizat din nou un astfel de eveniment de ecologizare, împreună cu Claudiu Barbu, care va avea loc în data de 9 iunie, de la ora 9:00.

„O acţiune civică, în care solicităm implicarea a cât mai multor Arădeni la o ieşire în natura şi strângerea a cât mai multor gunoaie aruncate la întâmplare sau lăsate în urmă după grătare. Această acţiune nu are un cadru politic şi nici nu urmăreşte obţinerea unor benificii pecuniare, ci doar beneficiul de a avea un oraş mai curat. Întâlnirea va avea loc la baza podului roșu din Zona 300. Pe 21 mai 2016 s-au strâns 2 tone şi 400 kg de deșeuri! Anul acesta vrem să strângem şi mai multe şi să o facem mai ecologic, adică selectiv. Invită-ţi şi tu prietenii şi hai să facem Aradul un oraș mai curat!”, a spus Luiza pe pagina de Facebook a evenimentului, unde se pot găsi mai multe informații: Curățenie pe Malul Mureșului.

Citește și: GALERIE FOTO/ Ce au găsit voluntarii în cele DOUĂ TONE de gunoaie adunate de pe malul Mureșului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.