Ce nu fac autoritățile, face o tânără din Arad! Invitație la ecologizare pe malul Mureșului

Ce nu fac autoritățile, face o tânără din Arad! Invitație la ecologizare pe malul Mureșului

Din cauza lipsei celor șapte ani de acasă a celor care lasă gunoaie în urma lor, precum și a neimplicării suficiente a autorităților locale, malul Mureșului arată în foarte multe zone precum un depozit pentru deșeuri de toate felurile. Pet-uri, ambalaje, chiar și haine, sunt aruncate lângă Mureș și strică aspectul natural al micii păduri din Micălaca.

Luiza Mîrnea, o tânără din Arad, a decis să ia măsuri, organizând un eveniment denumit „Curățenie pe Malul Mureșului” la care sunt invitați toți cei interesați. Ea este o mare iubitoare de natură și de animale, implicându-se de foarte multe ori în ajutorarea câinilor sau pisicilor aflate în suferință. Unul dintre cățeii ei a fost salvat de pe străzi, unde era să fie călcat de mașini.

„Ideea mi-a venit când alergam cu câinii în zona împădurită de lângă Mureș, în Micălaca și am observat că sunt o grămadă de gunoaie, deși zona este una superbă și se află la o aruncătură de băț de blocuri și betoane. M-am gândit ce aș putea să fac în privința asta și mi-a venit ideea de a crea un eveniment cu ajutorul publicului, pentru a ajunge la urechile cât mai multor persoane dispuse să se implice. Avem și sponsori care ne susțin cu tot ce e necesar pentru a putea să strângem cât mai multe deșeuri”, spune Luiza Mîrnea.

Așadar, arădenii sunt invitați cu mic cu mare, cu multă voie bună și chef de muncă, în data de 21 mai, la ora 10 dimineața, pentru a contribui la menținerea unui oraș curat.

Pentru mai multe detalii, puteți găsi evenimentul pe Facebook aici.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.