Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai faci SEX

Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai faci SEX

Există în viața fiecărei persoane perioade în care activitatea sexuală nu mai este o prioritate sau este exclusă cu totul. Este cunoscut faptul că sexul are un impact pozitiv atât asupra stării noastre psihice cât și fizice, iar tocmai din acest motiv, lipsa lui poate avea anumite consecințe.

În primul rând este afectată buna dispoziție. Persoanele care fac sex rar sau deloc sunt mai anxioase și mai deprimate. În timpul actului sexual se eliberează endorfine care ajută la relaxare și la o stare generală de bine. S-a demonstrat și faptul că cei care practică sexul „normal” reacționează mult mai bine la stres decât cei care fac doar sex oral sau deloc.

Există și o veste bună, și anume că riscul de contactare a unei boli sau infecții cu transmitere sexuală este, evident, redus semnificativ.

După o perioadă mai lungă de abstinență poate apărea frustrarea și o scădere a libidoului, care face și mai dificilă reluarea activității sexuale. Acest lucru se întâmplă deoarece în timpul unei partide de amor crește nivelul testosteronului atât la bărbați cât și la femei, iar un nivel scăzut al acestui hormon afectează dorința sexuală, adică libidoul.

Acest lucru poate avea consecințe grave pe termen lung, putând provoca disfuncții erectile la bărbați.

Sursa: metro.co.uk

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.