Ce se întâmplă cu un drum județean INTENS CIRCULAT de către arădeni

Ce se întâmplă cu un drum județean INTENS CIRCULAT de către arădeni

Un drum județean intens circulat de către arădenii care merg la Timișoara, mai ales de cei care fac naveta la locul de muncă, sau cei care doresc să ajungă la Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, va fi modernizat și lărgit.

Consiliul Județean Timiș și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat contractul pentru proiectul „Modernizarea  DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului Km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (Km 12+975)”.

Semnatarii contractului au fost Călin-Ionel Dobra – președintele Consiliului Județean Timiș, beneficiarul finanțării acordate pentru acest proiect – și Sorin Maxim – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 691, care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița. Acesta va fi lărgit la 4 benzi de circulaţie, cu păstrarea traseului actual. Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 56 de luni.

Cei 10,25 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minim 350.000 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a 6 sensuri giratorii noi și reamenajarea a încă 6, montarea a 181 de indicatoare de circulație, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 stații pentru mijloacele de transport și construirea unui refugiu auto.

Proiectul „Modernizarea  DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului Km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (Km 12+975)” are o valoare totală de 17,27 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de 14,29 milioane euro, iar contribuția beneficiarului este de 2,98 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6513 lei/euro). Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Până în prezent, în cadrul priorității de investiții 6.1, în Regiunea Vest au fost contractate 7 proiecte având o valoare a finanțării nerambursabile de 98,98 milioane euro.

 

  1. Daca trebuia facut 50 de km cat ar fi fost intre Timisoara si Arad, ar fi durat 25 de ani. Viteza serioasa ce mai

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.