Ce se mai întâmplă la Chelsea

Ce se mai întâmplă la Chelsea

Una dintre cele mai apreciate echipe din Premier League, cu multi fani si in tara noasta, este Chelsea, formatia londoneza infiintata in anul 1905.

Chelsea a fost mai mereu in prima liga din Anglia de-a lungul istoriei sale, obtinand performante in mai multe momente. Cea mai mare densitate de trofee si cele mai mari reusite in general s-au consemnat insa in ultimul deceniu, simtindu-se din plin investitiile puternice realizate de miliardarul rus Roman Abramovici.

Chelsea, campioana Angliei

In sezonul trecut, 2016 – 2017, Chelsea a reusit sa devina din nou campioana in Premier League, castigand cel de-al saptelea titlu din istoria sa. Se pare astfel ca numirea lui Antonio Conte ca antrenor a fost benefica pentru formatia din Londra. Chelsea a terminat cu 93 de puncte in clasament, cu 7 mai multe decat principala urmaritoare, Tottenham. In 38 de meciuri, Chelsea a avut 30 de victorii (dintre care 13 la rand, recordul de sezon in campionat), 5 infrangeri si 3 rezultate de egalitate.

Fara cupe europene – o contra performanta foarte rara pentru Chelsea

Pe 27 mai 2017, Chelsea a pierdut finala FA Cup in fata celor de la Arsenal, care s-au impus cu 2-1. Interesant este ca Chelsea nu a jucat deloc in cupele europene, caci a avut in sezonul 2015 – 2016 o clasare foarte slaba in Premier League – locul 10, in anul in care Leicester a surprins castigand campionatul.

Cum arata Chelsea din acest sezon, 2017 – 2018? O echipa puternica, solida, care merge bine alaturi de antrenorul sau, Antonio Conte. In Premier League, Chelsea se afla pe locul 3 la data redactarii prezentului articol, avand cu 15 puncte mai putin decat locul 1 (Manchester City, liderul autoritar din acest sezon), dar cu doar 3 puncte sub locul 2 (Manchester United). Chelsea se lupta asadar pentru pozitia secunda in clasament cu mai multe echipe – Liverpool, Manchester United, Tottenham, chiar si Arsenal.

Sperante in UEFA Champions League

Chelsea a avut o evolutie foarte buna in UEFA Champions League, acolo unde a ajuns sa joace in optimi cu FC Barcelona. Meciurile sunt programate in sistem tur – retur, pe data de 20 februarie in Anglia si pe data de 14 martie in Spania. In faza grupelor, Chelsea a terminat pe locul 2, insa la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 1, AS Roma. In grupa sa au mai evoluat Atletico Madrid si Qarabag. In semifinalele Cupei Ligii, Chelsea a fost invinsa din nou de Arsenal, dupa 0-0 acasa si 2-1 in deplasare. In schimb, in Cupa Angliei, este programata sa joace cu Newcastle United.

Sanse pentru acest sezon

Pentru a afla pronosticuri legate de evolutia viitoare a echipei Chelsea, cel mai simplu este sa fie urmarite ponturile de pe website-urile dedicate pasionatilor de sport. Cei de la tipzor.ro adesea selecteaza meciuri jucate de Chelsea, propunand pariuri pe rezultat, dar si pe alte evenimente din meci.

Cum va arata insa finalul de sezon pentru Chelsea? Se poate juca la casele de pariuri sportive online. In Premier League, este practic imposibil pentru Chelsea sa mai recupereze diferenta fata de Manchester City. La agentia de pariuri Unibet de exemplu, cota este 81,00 pentru acest scenariu (doar Manchester United are o cota mai buna – 41,00). In Champions League, sansele par ceva mai mari, dar totusi Chelsea nu este favorita – cota 26,00, la fel ca Tottenham. Favoritele actuale in Liga Campionilor sunt Manchester City (cota 4,25), Bayern Munchen (cota 5,75), PSG (cota 6,50) si adversara directa a lui Chelsea, FC Barcelona – cota 7,00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.