Ce se schimbă la aducerea MAȘINILOR DIN STRĂINĂTATE. Guvernul modifică TAXA pe POLUARE

Ce se schimbă la aducerea MAȘINILOR DIN STRĂINĂTATE. Guvernul modifică TAXA pe POLUARE

Autoritățile din România au mari bătăi de cap după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a condamnat aplicarea selectivă a Timbrului de Mediu doar pentru vehiculele noi şi second-hand care sunt înmatriculate în România după 2007, solicitând plata acestei taxe de către toţi poluatorii, inclusiv cei care utilizează maşini înmatriculate înainte de anul menţionat.

Astfel, Guvernul lucrează la un nou proiect de taxare a poluării, urmând ca până la toamnă să finalizeze o variantă echitabilă. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

„Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru (n.r. – de mediu). Avem un grup de lucru şi sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul «poluatorul plăteşte», care e de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a spus Palmer.

  1. Noi oameni de rând ne întrebăm așa ca proștii…Oare cum se folosesc acești bani,pentru ce? Pentru că în viața de zi cu zi a noastră nu se observă nimic bun,nici un progres.Drumuri foarte proaste pline de gropi, în ciuda tuturor taxelor impuse nouă de către guvernanți.Folosirea acestor bani nu se face la transparență stârnind destule suspiciuni.Cred că o atitudine mai hotărâtă cetățenească ar fi binevenită.

    Raspunde
  2. bani se folosesc pentru secretare deplasari si etc.

    Raspunde
  3. In anul 1989 au impuscat un conducator,acum ar trebui inpuscati toti din parlament si senat

    Raspunde
  4. zic de acum cum se modifica
    se impoziteaza DE TE RUPE orice masina non euro, euro 1, euro2, euro3 si euro 4 in functie de cc.
    O sa platesti anual cat ai platit taxa pe maisna cand ai imatriculat-o. Daca ai electrica scapi.
    Dara asta DUPA alegerile din toamna, sa nu se supere oamenii si sa ii mai voteze o data pe toti hotii, pentru ca, desigur, fraierii care voteaza PSD, PDL si PNL sunt fix aia care o sa fie arsi pana la maduva. PS concomitent, radierea masinilor vechi se va face tot contra taxa, de data asta la mafiotii cu rematuri.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.