CECCAR Arad a organizat CURSURI DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ pentru membrii filialei, în vederea obținerii VIZEI ANUALE

CECCAR Arad a organizat CURSURI DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ pentru membrii filialei, în vederea obținerii VIZEI ANUALE

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) organizează diferite forme de educaţie pentru profesioniştii contabili prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Profesională Continuă la nivelul filialelor teritoriale ale Corpului.

Potrivit prevederilor Standardului profesional  nr. 38  (capitolul VI, articolul 26) și al Metodologiei de acordarea vizei anuale pentru exercitarea profesiei de expert contabil și contabil autorizat (articolul 3), în vederea menţinerii unui grad ridicat de pregătire şi competenţă în activitate, toţi profesioniştii contabili sunt obligaţi să efectueze orele de pregătire profesională necesare obţinerii  vizei anuale la disciplinele prevăzute în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Profesională Continuă. Mai exact, fiecare membru are obligația efectuării unui număr de 40 ore curs/an, din care 30 ore de contabilitate și fiscalitate, respectiv 10 ore la o altă disciplină.

În acest sens, în vederea îndeplinirii programului de pregătire profesională continuă, CECCAR, filiala Arad, a organizat, în perioada 10-13 Octombrie 2017, începând cu ora 15, la sediul organizației, cursuri de pregătire profesională, după cum urmează:

– 10-11 octombrie 2017- Standardele Internaționale de Raportare Financiară (cunoscute sub acronimul IFRS, provenit de la denumirea în limba engleză Internaţional Financial Reporting Standards)- curs susținut de lector dr. ec. Horga Petru;

– 12 octombrie 2017- Fiscalitate- curs susținut de lector Popa Vasile Ioan;

– 13 octombrie 2017- Audit-  curs susținut de lector Furcă Teodora.

La aceste cursuri au participat profesioniștii contabili, membri ai CECCAR Arad, care nu au efectuat, până în luna octombrie, numărul de ore de pregătire profesională necesare obținerii vizei anuale în 2018.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.