Cei şase bărbaţi bănuiţi de evaziune fiscală, pe mâna judecătorilor – UPDATE!

Cei şase bărbaţi bănuiţi de evaziune fiscală, pe mâna judecătorilor – UPDATE!

Cei şase bărbaţi, între care şi un funcţionar public, reţinuţi joi pentru evaziune fiscală sunt prezentaţi astăzi Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de Investigare a Fraudelor din Arad au efectuat, joi, trei percheziţii la locul de muncă şi la domiciliul unui funcţionar public bănuit de complicitate la evaziune fiscală şi la sediul unei societăţi comerciale din Arad.

În cauză, şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, sunt bănuiţi că, în perioada 2011 – 2013, ar fi înregistrat în contabilitatea unor firme operaţiuni nereale, cu complicitatea unuia dintre aceştia, funcţionar public. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata TVA şi a impozitului pe profit este de aproximativ 1.385.000 de lei.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 241/2005 pentru combaterea şi prevenirea evaziunii fiscale. Cei şase bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE/ Doar unul dintre cei şase bărbaţi a primit sentinţă de arestare preventivă, ceilalţi fiind cercetaţi în stare de libertate sau de arest la domiciliu.

  1. „doar unul dintre cei sase barbati” e tisca 😉

    Raspunde
  2. minunat… Cand or fi si Base , Falca si Iotcu in puscarie va fi mirabolant

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.