Celebrul chef Cezar Munteanu a gătit cu tinerii arădeni (GALERIE FOTO)

Celebrul chef Cezar Munteanu a gătit cu tinerii arădeni (GALERIE FOTO)

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, a ajuns astăzi și în casele de tip familial din Lipova, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Aflat în aceste zile în orașul nostru la inițiativa Consiliului Judeţean Arad în cadrul proiectului de informare şi responsabilizare a elevilor faţă de importanţa consumului de fructe şi legume proaspete, intitulat „Vita Week”, chef Cezar Munteanu a petrecut câteva ore alături de copiii și tinerii din sistemul public de protecție și le-a vorbit despre regimul sănătos de viață prin alegerea unei alimentații corespunzătoare, dar i-a și încurajat să își urmeze aspirațiile și chiar să nu ezite să devină bucătari profesioniști, dacă simt că această meserie este vocația lor. Maestrul bucătar, Cezar Munteanu, este și un susținător al învățământului profesional, acesta povestindu-le copiilor ocrotiți în sistemul DGASPC Arad despre începuturile lui în tainele bucătăriei, când pentru a învăța această meserie a hotărât să urmeze cursurile unei școli profesionale de meserii.

 „Pentru copiii din casele Curcubeul și Flamingo din Lipova întâlnirea cu un bucătar profesionist a fost o mare bucurie, totodată chef Cezar Munteanu reprezetând pentru aceștia un model de reușită în viața profesională, unii dintre ei mărturisind că visează să devină, când vor crește, maeștri în arta culinară”, declară Erika Stark, director general DGASPC Arad.

Împreună cu copiii și tinerii ocrotiți în sistemul rezidențial al DGASPC Arad, chef Cezar Munteanu a pregătit pentru masa de prânz un fel de mâncare preferat de orice copil sau adolescent: paste bolognese.

Chef Cezar Munteanu susține prezentări interactive despre fructe și legume și îi invață pe copii și tineri să recunoască și să evalueze corect alimentele pe care le consumă.

Lansat în  urmă cu 5 ani, proiectul promovat de chef Cezar Munteanu își propune să aducă educația gastronomică în școli și să contribuie la formarea unor obiceiuri sănătoase în alimentația copiilor și a tinerilor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.