Centru de zi pentru prevenirea separării copilului de familie, la Botfei

Centru de zi pentru prevenirea separării copilului de familie, la Botfei

Localitatea Botfei, din comuna Hăşmaş, are începând de săptămâna trecută un centru de zi pentru prevenirea separării copilului de familie.
Anual, în cadrul centrului, 25 de copii aflaţi în situaţii de risc de abandon vor beneficia de consiliere psihologică, pregătirea lecţiilor pentru şcoală, lecţii de igienă corporală, activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber, vor învăţa să utilizeze calculatorul şi internetul şi vor beneficia de o masă caldă pe zi.
De asemenea, în fiecare an, 45 de părinţi sau aparţinători vor beneficia de consiliere de specialitate în educarea copiilor, prevenirea abandonului, prevenirea şi combaterea violenţei şi îmbunătăţirea îngrijirii copilului în familie.
„Prin înfiinţarea centrului de zi va creşte capacitatea autorităţii locale de a furniza servicii în domeniul protecţiei copilului. De asemenea, în viitor, prin consolidarea familiilor, vor scădea cheltuielile administraţiei cu asistenţa socială. În plus, alături de scăderea riscului de abandon şcolar şi familial cred că vom putea vorbi, tot în viitor, şi de o reducere a infracţionalităţii în rândul tinerilor proveniţi din familiile beneficiare ale serviciilor oferite de centrul de zi”, a declarat Cornel Popa, primarul Comunei Hăşmaş.
Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa, în localitatea Botfei a fost realizat cu sprijinul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), al Guvernului României – prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) şi al Comunei Hășmaș şi a costat 91.469 de euro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.