UPDATE/ Centrul unei localităţi, „BĂRBIERIT” ILEGAL de PRIMĂRIE! Zeci de arbori şi arbuşti, de pe 2 hectare, PUŞI LA PĂMÂNT (GALERIE FOTO)

UPDATE/ Centrul unei localităţi, „BĂRBIERIT” ILEGAL de PRIMĂRIE! Zeci de arbori şi arbuşti, de pe 2 hectare, PUŞI LA PĂMÂNT (GALERIE FOTO)

Zeci de arbori şi arbuşti ornamentali au fost doborâţi în centrul unei localităţi din judeţul Arad. Suprafaţa afectată de tăieri, considerate ilegale, este de aproximativ 2 hectare. Fapta este cu atât mai gravă cu cât este vorba despre spaţii verzi amenajate în urmă cu numai 10 ani, lucrare care a fost realizată, atunci, din fonduri publice.

S-a întâmplat la Beliu iar situaţia a ajuns în atenţia Gărzii de Mediu prin intermediul unei sesizări (vezi jos!) care ne-a parvenit şi nouă.

Conform sesizării, tăierea copacilor şi arbuştilor ornamentali s-a făcut ilegal, cu încălcarea Legii spaţiilor verzi, care prevede în asemenea situaţii existenţa unei aprobări de la Garda de Mediu.

Primarul comunei: „Avem aprobare”

De cealaltă parte, Emanuel Horhat, primarul comunei a precizat că au fost tăiaţi doar 12 – 15 arbori, mai bătrâni, care împiedicau efectuarea lucrărilor de introducere a canalizării. „Au fost tăiaţi doar arbori bătrâni, deci nu este vorba despre brazii plantaţi în cadrul proiectului de amenajare a spaţiilor verzi de care s-a pomenit. Cei care au fost plantaţi atunci sunt în picioare. Arborii tăiaţi au fost marcaţi de Ocolul Silvic. Noi am făcut cerere, avem aprobare, deci suntem în regulă”, susţine primarul Emanuel Horhat.


 

  1. Așa să le fie viața!!!!!!!

    Raspunde
  2. Mergeti la Buteni. Si acolo este un primar nou, care la lucrarile de canalizare a taiat pomii din parc fara aprobarea nimanui. La asfaltari, nici nu mai vorbim, se realizeaza in familie. Trotuarele pavate n-au rosturi drepte, toate executate la preturi supraevaluate. Pacat de fostul primar „grasu” care a pus suflet pentru comuna si oameni.

    Raspunde
  3. Daca tot ati publicat scrisoarea si ati sters numele in partea de sus puteati sa stergeti si semnatura,nu de alta,dar nu e fair play.

    Raspunde
  4. a fost stearsa si semnatura. Initial, ne scapase. Desi nu e nici un secret din moment ce a fost sesizata Garda de Mediu.

    Raspunde
  5. Curios ca scrisul scrisorii apartine unei persoane,semnatura altei persoane,iar fotografiile altei persoane.E pacat ca un om nevinovat e prins la mijloc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.